Леарница за камбани Велеганов Пловдив
Камбани Свеќници Полилеи Панахидилници Историја Галерија Контакти
гр. Пловдив

телефони: (+359) 898 66 76 01; (+359) 32 63 93 92

e-mail: info@veleganov.com

Лице за контакти: Виктор Лимонов, Георги Лимонов

Работилницата на фирма "Велеганов" се наоѓа во:

гр. Пловдив
бул. "Асеновградско шосе" меѓу ИЦМ и КЦМ.
Лазар Велеганов со изработените од него 5 камбани за Асамблеја "Знаме на Мирот"
Благо Велеганов при осветување на 500 кг. камбана на храм "Света Недела", Пловдив 1934 год.
Рилски манастир со подарената од Н.Ц.В. Марија Луиза камбана.
Камбани Свеќници Полилеи Панахидилници Историја Галерија Контакти
Български English Македонски Романски Грчки